Micro computer

Fruttekoek   16 december 2018   Geen reacties op Micro computer

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan zijn er in geslaagd om een computer te bouwen die slechts 0,3 mm groot is. Daarbij vergeleken is een rijstkorrel een enorm gevaarte.

Microcomputer naast een rijstkorrel

De reden om de “air quotes” computer te bouwen is ​om een ​​nieuw onderzoek te doen naar de definitie van wat een computer eigenlijk is. Eerdere systemen, waaronder de Michigan Micro Mote uit 2015 (die met afmetingen van 2x2x4 mm een flink stuk groter was) behouden hun programma’s en gegevens zelfs wanneer ze niet extern worden gevoed. De nieuwe “machine” verliest alle gegeven zodra de stroom weg valt. 

“We weten niet zeker of ze computers zouden moeten heten of niet. Het is meer een kwestie van mening of ze de vereiste minimumfunctionaliteit hebben, “zei David Blaauw, die de ontwikkeling leidde van het nieuwe systeem.

Naast RAM geheugen heeft de nieuwe computer processoren, en draadloze zenders en ontvangers. Omdat ze te klein zijn om conventionele radioantennes te hebben, ontvangen en verzenden ze gegevens met zichtbaar licht. Een basisstation biedt licht voor voeding en programmering en ontvangt de gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.