Nachtkaars

Fruttekoek   8 december 2018   Geen reacties op Nachtkaars

Vandaag was in het naburige Arnhem een “Gele Hesjes” demonstratie georganiseerd. Die “Gele Hesjes“; een groep ontevreden en boze mensen, met een “sterk verschil in focus”. 

Volgens een verslag van dagblad De Gelderlander namen er maar liefst 12 (!) mensen deel aan de demonstratie:

Twee jongemannen liepen mee zonder hesje, maar haakten later af. Het groepje werd begeleid door twee politieagenten en twee handhavingsambtenaren.

Ze voerden een spandoek met zich mee met de tekst ‘De leugen regeert’ erop.
De deelnemers vertelden tijdens de wandeling dat zij ageerden tegen zaken als de stijgende huren, de stijging van de energiebelasting en de verhoging van de BTW.

Blijkbaar waren de normale Arnhemmers niet onder de indruk van de demonstratie en/of de variëteit aan aanleidingen, onderwerpen en strijdkreten, zoals die van de organisator: ”Het moet nog groeien, dan kunnen we Rutte uitroeien”.
Ik hou niet van dat soort termen, dus wat dat betreft was het goed dat de normale mensen er weinig of geheel geen aandacht aan besteedden. Volgens De Gelderlander eindigde de demonstratie als de spreekwoordelijke nachtkaars:

De twaalf deelnemers waren om 13.00 uur met lopen begonnen en zijn om 16.00 uur gestopt. De politie had hen kort tevoren al verlaten, in de overtuiging dat van overlast of rellen geen sprake zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.