Weer niet

Fruttekoek   15 november 2018   Geen reacties op Weer niet

Ook dit jaar is ons dorpscafé “Het Wapen van Xokum” buiten de prijzen gevallen in de Café Top 100. Op zich niets bijzonders want het is een groezelige bende waar het bier nog ouderwets wordt aangelengd met water en waar de wc’s te smerig zijn voor woorden.

Wat me wel verbaast is dat in het nabijgelegen Arnhem slechts één café in de Top 100 staat, en dat is niet eens de beste. Ik denk dat het veilig is om te stellen dat het Arnhemse café ’t Moortgat heel wat meer café is dan de meeste van die top 100 etablissementen; een bruine kroeg met heel veel soorten bier, een biljart en waar de muziek zó is afgesteld dat je nog een gewoon gesprek kan voeren.

Hoe komt dat dan? Op de site van de organisator Misset (“dé multimediale informatiebron voor ondernemers en managers in de horeca“) staan de criteria om mee te mogen doen aan de verkiezing:

Mag elk café meedoen?
Ja, mits het voldoet aan de volgende twee eisen:

  • Het is minimaal vier dagen in de week open
  • Gasten kunnen te allen tijde aan de bar terecht kunnen voor een biertje, NB; dus ook tijdens lunch of diner (caféfunctie)

Maar iets verder komt de aap uit de mouw:

Wat kost deelname?
Abonnees van Misset Horeca, leden van KHN en Horecabrains betalen €149, exclusief btw. Niet-abonnees betalen €199, exclusief btw.

Dus deze verkiezing is alleen te winnen door leden en/of café’s die €199 (exclusief btw.) willen betalen om überhaupt mee te mogen doen .
Dat is geen verkiezing, dat is omkoperij. Dat stinkt nog erger dan de wc’s van ons dorpscafé!


Advertentie

Hou je van bier (of een ander drankje), van bitterballen (of een ander hapje) en van onze “Zingende Monteur” Evert Bombeke (of van muziek)?

Kom dan naar ons “gezellig” dorpscafé met blowingbaan

Dorpscafé “Het Wapen van Xokum
Tevens Bowlingcentrum “De Backswing”
Kerkstraat 11
6791 DW Xokum
telefoon 02889 00202

Géén WiFi, geen pinautomaat of dat soort moderne fratsen aanwezig.
Gewoon contant betalen, dus ook niet op de pof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.