Waterstijg

Fruttekoek   14 november 2018   Geen reacties op Waterstijg

Als stromend water bij een plaats komt waar een plotseling hoogteverschil ontstaat, dan zal dat water over de rand stromen en vanwege de zwaartekracht naar beneden storten, ook wel “vallen” genoemd. Vandaar dat men dit fenomeen “waterval” noemt.

Bij het Schotse eiland Mull kan het behoorlijk waaien. Toen op 1 februari 2016 de storm Henry de westkust van Mull bereikte, was die z├│ sterk dat deze het water terug blies. Dus ging het water vanwege de windkracht naar boven, ook wel “stijgen” genoemd. Vandaar dat ik dit fenomeen “waterstijg” noem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.