Hallo

Fruttekoek   30 oktober 2018   Geen reacties op Hallo

Rare dingen, die tradities. Ik ben er dol op, maar ik snap er niks van.

De Gewone Nederlander (GN) blijkt sterk te hechten aan tradities en veel van die GN’s willen bijvoorbeeld dat Sint Nicolaas zie ginds met een stoomboot én een zwarte Piet blijft komen (want traditie), hoewel dat uitermate beledigend is voor een andere groep GN’s.

Ook willen veel van die GN’s niet het Suikerfeest als traditie accepteren, terwijl men Allerheiligen en Sint Maarten moeiteloos en enthousiast verruilt voor Halloween, en dat ook nog eens verandert in een soort van horrorshow. Raar toch?!

EDIT: Het inruilen van de oorspronkelijke (traditionele) Allerheiligen viering voor de Halloween variant geeft onder meer dit resultaat:

Ook werd het fenomeen The Color Run bij de introductie in Nederland in 2013 meteen gebombardeerd als “traditioneel”.

En dat terwijl volgens Wikipedia “Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.