Chequers

Fruttekoek   21 september 2018   Geen reacties op Chequers

Op 6 juli hebben de Britse premier Theresa May en haar kabinet na een lange en zware dag overeenstemming bereikt over de manier waarop de laatste Brexit-gesprekken moeten worden aangepakt. Het kabinet heeft toen ingestemd met wat Theresa May presenteerde als de collectieve uitgangspunten voor de toekomstige onderhandelingen met de EU over de Brexit.
Even los van de Brexit en wat we er allemaal van vinden; die onderhandelingen vonden plaats op het landgoed Chequers.

Chequers2.jpg
By Stephen SimpsonOwn work, Public Domain, Link

Chequers Court, nabij Ellesborough in het Engelse graafschap Buckinghamshire is sinds 1921 het officiële landgoed van de Britse eerste ministers. Het wordt vaak gebruikt voor belangrijke vergaderingen zoals dit Brexit overleg en is dus goed beveiligd.
Op het kaartje hieronder ziet u in vogelvlucht perspectief de toegangspoort tot het landgoed aan de Missenden Road in Aylesbury.

In 2007 liep ik de Ridgeway; een van de National Trails. Een van de etappes van dit 140 km lange pad loopt door de Vale of Aylesbury; een prachtige vallei met uitzichten over een gebied met weids grasland, een grote verscheidenheid aan wilde bloemen en insecten, en veel schapen, runderen en paarden.
In sommige gebieden van Engeland vormen openbare voetpaden een dicht netwerk van korte paden en sommige paden op het platteland kunnen wel honderden jaren oud zijn. Voor deze voetpaden geldt op heel veel plaatsen “right of way“; het “recht van overpad” dat verwijst naar paden waarop het publiek een wettelijk beschermd recht heeft om te gebruiken.
Zo ook op het voetpad dat dwars over Chequers Court loopt en onderdeel is van de Ridgeway. Op het Google kaartje ziet u dat pad van links naar rechts de oprijlaan doorkruisen. Toen ik er was, kon ik gewoon doorlopen; er stonden rondom het landgoed een heleboel hekken, maar geen daarvan verhinderde toegang vanaf het voetpad. Ook zag ik allerlei bewakingscamera’s die de toegangswegen strak in de gaten hielden, maar ik kon er geen vinden die het voetpad bewaakte. Zo kon ik ongehinderd en (waarschijnlijk) ongemerkt het pad vervolgen; ongetwijfeld richting een heerlijke pint of ale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.