’t IJ Zatte

Fruttekoek   16 september 2018   Geen reacties op ’t IJ Zatte

Tijd voor een lekker speciaalbiertje. In dit geval een ’t IJ Zatte.

’t IJ Zatte

Brouwerij ’t IJ maakt veel heel lekkere biertjes. De Zatte was het eerste bier dat in 1985 uit de ketels van de brouwerij kwam. Het is een tripel, waaronder volgens de Belgische traditie zwaardere blonde bieren vallen, een Belgische soort van zachte donkere bieren, en bovendien gebrouwen met biologische grondstoffen.
Het is een stevig goudgeel bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan. De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.