Gebakken lucht

Hitte is (behalve een gemeente in het Franse departement Hautes-Pyrénées) een fenomeen waar alle Nederlanders momenteel mee te maken hebben. De kranten, radio- en tv-programma’s en de kletspraatjes staan volop in het teken van hitte, en hittegolven.

Als ik op mijn fietsje huiswaarts keer na een dagje ploeteren op het werk, dan is het best wel warm. Wellicht kan men wel spreken van heet. Het is momenteel eigenlijk zelfs bijna”Scorchio!“, zoals ze in Valle Porto, Mi Nia Kuntera en Monto Blonko zouden zeggen.

Scorchio!

De lucht is heet, dik en zompig door de temperatuur. We zouden kunnen stellen dat we te maken hebben met een golf van gebakken lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.