Zuipschuit

Ik gebruik deze website niet alleen voor het bijhouden van nutteloze onnuttigheden zonder nut, maar ook voor het bijhouden welke speciaalbiertjes ik heb gedronken. Vroeger had ik daarvoor een speciale site, maar dat was me teveel werk en het koste teveel geld.

Als ik naar mijn spaarzame berichtjes van de afgelopen weken kijk, dan zijn dat eigenlijk vooral van die biertjesberichtjes. Dat wekt bij mezelf de indruk dat we hier te maken hebben met een zuipschuit, “Ook wel alcoholist, alcoholverslaafde, bierlippe, drankorgel, drankverslaafde, drankzuchtige, drinkeboer, drinkebroer, dronkaard, dronkenlap, kannenkijker, nathals, pimpelaar, spons, zatladder, zatlap, zatterik of zuiplap genoemd” volgens het Bierwoordenboek.

Ik kan u verzekeren, dat ben ik niet; ik drink normaal gesproken alleen alcoholische drank op vrije dagen, en dan liever één of twee lekkere speciaalbiertjes dan een sloot pils.
Omdat ik de afgelopen weken vakantie had, waren er dus meer vrije dagen en relatief meer biertjes om te vermelden.

Het is maar dat u het weet.

PS: Om medische redenen mag ik nu even geen alcohol gebruiken. Het eerstvolgende biertjesberichtje zal dus nog even op zich laten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.