Inside No. 9

Inside No. 9 is een Britse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 2014. Alle afleveringen zijn geschreven door Reece Shearsmith en Steve Pemberton en uitgezonden door de BBC. Pemberton en Shearsmith hebben onder andere ook geschreven en geacteerd voor de controversiële serie The League of Gentlemen.

De schrijvers/acteurs voor Inside No. 9: Steve Pemberton (stropdasloos) en Reece Shearsmith (bestropdast)

Elke aflevering van een half uur is een op zichzelf staand verhaal met steeds nieuwe personages en een nieuwe setting waarin minstens één of beide schrijvers in de hoofdrollen acteren. Daarnaast heeft elke aflevering een nieuwe cast van vaak bekende acteurs. De verhalen zijn op de een of andere manier verbonden door het nummer 9 en een messing beeld van een haas.

De afleveringen variëren sterk qua verhaal en setting, maar ze hebben allemaal elementen van komedie en horror. De serie is zeer goed ontvangen door critici, die de humor en de creativiteit van de scripts hebben geprezen, evenals het talent van de acteurs. 
Helaas heb ik niet alle afleveringen kunnen zien; ik kwam er te laat achter hoe goed ik deze serie vind. Elke aflevering heeft een sterk verhaal, dat soms ronduit kluchtig is en dan weer aangrijpend, wreed of eng.

Om een indruk te krijgen is hier de volledige 4e aflevering van de 4e serie die in januari werd uitgezonden; een beklemmend verhaal met een mooie gastrol voor Nicola Walker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.