Ping Pong kampioen

Ulf Hoffmann ontwikkelde een tafeltennisrobot ofwel pingpongrobot, die ontworpen is om zijn tegenstander volledig in te maken. Het duurde twee jaar om deze UHTTR-1 (Ulf Hoffmann Tischtennis Roboter 1) te ontwerpen, bouwen en te perfectioneren.

De stalen robotarm is uitgerust met servomotoren die maximale acceleratie kunnen bereiken. De gewrichten kunnen onder elke hoek worden bewogen om de bal te raken. Er is een railgestuurd systeem gebruikt, zodat de arm heen en weer kan bewegen langs de rand van de tafel.
De robot bevat verder sensoren en een camera om te detecteren waar de pingpongbal zich ten opzichte van de robot bevindt. Er zijn twee andere camera’s op beide wanden rondom de robot om vanuit verschillende hoeken te zien waar de bal beweegt. Hoffmann heeft aangepaste software gemaakt die de robot kan gebruiken om de positie van de pingpongbal te volgen. UHTTR-1 bepaalt vervolgens waar het tafeltennisbatje naar toe moet bewegen om de bal te raken met voldoende momentum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.