Soep

Fruttekoek   11 april 2018   Geen reacties op Soep

Ik heb onlangs mijn PADI Open Water Diver brevet behaald, net als Mevrouw Fruttekoek.
In ons geval was het water van prima kwaliteit; helder en warm. En het viel op dat er werkelijk helemaal geen rommel in zee lag. Dat komt misschien omdat de hele kust deel uitmaakt van het Nationaal Marine Park.

Elke zwemmer, snorkelaar en duiker moet een niet overdraagbare penning aanschaffen en de opbrengst wordt gebruikt voor het handhaven van de nationale parken.

Misschien is dat ook een idee voor Bali, want die indruk krijg je wel wanneer je de onderstaande onderwater opname ziet die Rich Horner op 3 maart maakte bij Manta Point op het eilandje Nusa Penida bij Bali. Nusa Penida staat bekend als ideale duikplek om onder andere manta-roggen te zien, dus Horner ging er op zoek naar mooie onderwater natuur. Maar in plaats daarvan vond hij vooral plastic. Een heleboel plastic.

“Some plastic bags, plastic bottles, plastic cups, plastic sheets, plastic buckets, plastic sachets, plastic straws, plastic baskets, plastic bags, more plastic bags, plastic, plastic, so much plastic!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.