De avonturen van Maarten Luther

Ik ben al jaren een groot fan van Monty Python, zelfs nadat ze al lang waren gestopt. Behalve van hun serie sketch shows ben ik ook idolaat van hun speelfilms.

In de laatste film van Monty Python “The Meaning of Life” uit 1983 gaan de zes leden op hun eigen manier op zoek naar de zin van het leven.
In de film zit een scene waarin een protestants echtpaar discussieert over katholieken en condooms. Daarbij komt ook Maarten Luther ter sprake. Oorspronkelijk zat in de film ná deze scene een extra scène; “The Adventures of Martin Luther“, waarin we Duitsland in de 16e eeuw te zien krijgen vanuit een Monty Python perspectief. Daarbij zwerft de protestantse theoloog en reformator Martin Luther als een geile bok door de straten en zorgen de moeders dat hun dochters zo snel mogelijk voor deze heilige geiligheid in veiligheid worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.