Treunris

Fruttekoek   26 maart 2018   Geen reacties op Treunris

Mijn hond heet eigenlijk Treurnis. Zij is vernoemd naar de hond van de familie Berry in het boek Hotel New Hampshire van John Irving. In de originele versie heet de hond Sorrow, maar in de vertaling Treurnis:

‘Je stinkt nog erger dan Earl,’ zei Iowa Bob tegen de hond. En Treurnis was inderdaad vreselijk om te ruiken; niet alleen zijn winderigheid, ook zijn slechte adem deed je bijna flauwvallen als je niet uitkeek.

Nu weet u ook waarom we onze hond naar dit beest hebben vernoemd. Behalve stinken kan onze hond niet zo veel. Daar konden we op zich nog wel mee leven, maar ik kwam er kort geleden achter dat onze hond dyslectisch is. Ze eet vaak uit uit de voerbak van de kat, waar met koeienletters “POES” op staat en luistert eigenlijk nooit naar haar naam wanneer ik roep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.