Ton

Fruttekoek   5 februari 2018   1 reactie op Ton

Mensen zoals zwerffietser Ximaar draaien er hun hand niet voor om, maar voor mij voelt het wel als iets speciaals; ik heb vanochtend de grens van 100.000 fietskilometers gepasseerd. Dat is ongeveer 2½ keer de aarde rond; 2,495321272613849 keer equatoriaal om precies te zijn, er van uitgaande dat ik ook over water zou kunnen fietsen. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik eigenlijk alleen in Nederland heb gefietst. Dan is die 100.000 kilometer volgens de Fietsersbond het equivalent van 157 keer op en neer tussen Den Helder en Vaals of 121 keer op en neer tussen de Eemshaven en Het Zwin. Dan valt het meteen allemaal eigenlijk wel mee.

Al met al heb ik weinig lekke banden gehad, wel veel mee- en tegenwind, regen, zon en wat hagel, sneeuw en ook nog een enkele storm en onweersbui. En in al die jaren ben ik denk ik hooguit 10 keer aangereden door een auto, met hoogstens lichte verwondingen.

One thought on “Ton

  1. Ximaar

    M’n teller staat op circa 250 Mm, maar in het afgelopen jaar zal je meer gefietst hebben dan ik. Van zitten kreeg ik koorts, dus ging ik ook maar niet meer op een zadel zitten. Inmiddels ben ik weer een beetje begonnen en heb dit jaar 2 x 7km gefietst. Daar valt van te winnen lijkt me.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.