Windje

Fruttekoek   19 januari 2018   Geen reacties op Windje

Er is al veel gezegd over de storm van gisteren. Zelf kon ik probleemloos met behoorlijke wind in de rug van huis naar mijn werk fietsen, maar raakte ik helaas de tijdwinst kwijt omdat ik dringend onderweg mijn regen/hagelpak moest aantrekken. Op de terugweg was de storm gereduceerd tot een normale wind, dus ook toen geen probleem met fietsen.

Ximaar constateerde dat de Alkmaarse Bierkadepont behoorlijk stormvast is. Hij werd gisteren moeiteloos heen en weer gebracht toen de windkracht in Alkmaar op z’n hoogst was. Dat verhoogt wat mij betreft Ximaar’s heldenstatus.

Niets te nadele van Ximaar, mezelf of andere amateurhelden die zich klein niet laten krijgen door een beetje wind, maar absoluut niemand kan zo goed een storm trotseren als Buster Keaton in de film Steamboat Bill Jr.


Hoewel deze piloot die het toestel bij 100 Km/u zij- en tegen wind veilig wist te laten landen in Düsseldorf aardig in de buurt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.