Een goed begin

Wat mij betreft is 2018 goed begonnen en ik gun u hetzelfde.

Nee, ik heb geen leuke prijs gewonnen in welke loterij dan ook. Maar toen ik vanochtend naar mijn werk fietste zag ik tot mijn aangename verrassing langs de hele route geen opgeblazen bushokjes, geen afgerukte verkeersborden en zelfs geen kapotte flessen. Dat is wel eens anders geweest. Sterker nog; dat soort oudopnieuwschade was zo langzamerhand “normaal” geworden.

In Arnhem spreekt men van een rustige oudopnieuwjaarsnacht; er werden “slechts” zeven mensen aangehouden door de politie, waarvan vier vanwege schofterig gedrag tegen agenten.
Burgemeester Ahmed Marcouch reed die nacht mee met de brandweer en was daardoor onder andere getuige van de gevolgen van een ongeluk waarbij exact om middernacht een balkon met daarop een groep feestende studenten naar beneden stortte. Het ging om een piepklein balkonnetje aan een historisch pand, dat zeer zeker nooit voor vier personen geschikt is geweest, laat staan vier feestende studenten.
Hier is het balkon te zien in betere tijden:

Maar goed; drie van de doorzakkers zijn naar het ziekenhuis gebracht, hun verwondingen lijken niet ernstig te zijn. Waarschijnlijk houden ze er alleen een flinke kater aan over; zeker wanneer hun huurbaas langs is geweest.

De politie heeft het over een rustige nacht zonder grote incidenten. De man die een vuurpijl in zijn oog had gekregen en er blijvend letsel aan overhoudt zal daar vast anders over denken.

Ik hoop dat we allemaal een mooi jaar gaan beleven, met veel plezier en in goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.