Gehaaide kraaien

Volgens Tuidadvies.nl zien veel mensen niet graag kraaiachtigen (Corvidae) in hun tuin komen. Ik heb er persoonlijk niet zo’n moeite mee, ook al omdat het erg slimme beesten zijn, en een beetje brutaal. Ze hebben in elk geval een sterk aanpassingsvermogen om aan voedsel te komen, en gebruiken daarvoor inventieve technieken.

Steve Joy zag dat kraaien echt slim zijn, en in staat zijn om truukjes te leren om eten te bemachtigen. In 2011 bouwde hij een kist die als automaat hondenvoer gaf in ruil voor een muntje; aan kraaien wel te verstaan. Drie jaar later had hij de automaat flink verbeterd aangepast en verkoopt ze sindsdien zelfs via Internet.
Hier kunt u zien hoe zo’n kraaienautomaat werkt:

Mocht u, net als ik soms moeite hebben om kraaien, raven, roeken en kauwen uit elkaar te houden, dan staan de belangrijkste verschillen hier uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.