De familie Orionis

Wanneer ik ’s avonds laat mijn hond Treurnis ga uitlaten bij de Xokumse Plassen, dan zie ik vaak de familie Orionis; inmiddels ken ik ook hun prachtige namen: pa (“de Rode Reus“) heet Betelgeuze Alpha en ma (“Algebar“) heet Rigel Beta. Hun kinderen Alnitak Zeta, Alnilam Epsilon en Mintaka Delta zijn er altijd bij; netjes op een rijtje tussen papa en mama Orionis. Meestal zie ik ook tante Bellatrix (altijd rechts naast Betelgeuze) en oom Saiph (altijd links naast Rigel).

Ze zijn altijd buiten, maar ik zie ze alleen als het donker is en onbewolkt. Dan komen ze te voorschijn en laten ze trots zien hoe mooi hun familie is.
Helaas spreken we elkaar echter nooit. Daarvoor is de afstand tussen mij en de familie Orionis te groot. Toch hoop ik altijd weer een glimp van hen op te vangen wanneer Treurnis en ik in de late avond buiten zijn.

De familie Orionis in hun volle pracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.