Tempel

Fruttekoek   24 november 2017   Geen reacties op Tempel

Mijn lichaam is mijn tempel!

zoals het gezegde luidt. In geval van Daniel Lambert ging het om een grote tempel, met een flinke uitbouw.
Daniel Lambert

Daniel Lambert (13-03-1770 – 21-06-1809) was een cipier en dierenfokker uit Leicester, Engeland. Hij was bekend vanwege zijn ongebruikelijke omvang. In 1788 volgde hij in de voetsporen van zijn vader en werd cipier bij de gevangenis van Leicester. Verrassend genoeg was hij een fanatieke sportman en enorm sterk; het verhaal gaat dat hij ooit met een beer heeft gevochten. Ook was hij een gerespecteerde expert op het gebied van honden, paarden en vechthanen.
Naar verluidt dronk hij geen alcohol en at niet bovenmatig. Toch werd hij ondanks zijn bovengemiddelde sportactiviteiten steeds zwaarder. Toen hij overleed in 1809 woog hij 335 kilo. Er waren 20 mannen nodig om zijn doodskist naar zijn laatste rustplaats te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.