Ezel in uniform

Het mag duidelijk zijn dat ik geen grote fan ben van Monsieur Baudet. Die gevoelens werden gisteren versterkt bij het Kamerdebat over de dodelijke ongelukken met een mortiergranaat in Mali (het “Malidebat”). Ezel Baudet betrad in de eerste termijn van het debat het spreekgestoelte gekleed in een militair vest. Het verkleedpartijtje had blijkbaar geen ander doel dan het trekken van aandacht; tijdens het inhoudelijke debat met minister Hennis was de ezel Baudet volledig afwezig. Waarschijnlijk was hij op dat moment te druk bezig om zijn baard te laten groeien (wat maar niet wil lukken).

Thierry Baudet tijdens zijn halve seconde van het Malidebat.

Persoonlijk vind ik dat een laag en verderfelijk stukje egocentrisch en stupide optreden; een verkleedkunstje opvoeren om zich over de rug van dode en gewonde militairen een halve seconde media-aandacht van het NOS journaal te genereren. Hij is in zijn opzet geslaagd, maar wat heeft zo’n smerige half a second of fame te maken met de partij standpunten?

Wouter Louwerens van Duimspijker.nl weet dat heel duidelijk te verwoorden in een prima artikel, waarvan ik graag de titel wil herhalen:

Thierry Baudet was een lijkenpikker en won niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.