Oppassen met eieren

In Nederland moeten op het etiket van voedingsmiddelen onder meer de naam van het product en de naam en het adres van de producent staan. En ook de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum, E-nummers en een productiecode of partijcode. De Europese Unie heeft bovendien bepaald dat de ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten staan.

Een van die voedselallergenen is ei. Na de fipronil perikelen van de afgelopen zomer leek het me extra interessant om eens te kijken of het etiket van een doos eieren eerlijk is over de ingrediënten van het product.

Mooi: eieren (of in elk geval de vrije-uitloopeieren van AH) zijn glutenvrij én melkvrij.

Wel goed oppassen: de eieren bevatten ei!

Oppassen: eieren bevatten ei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.