Geert Wilders geeft het op!

Dit is de campagnetijd voor de komende Tweede Kamer verkiezingen (TK2017). Daarin kunnen de vertegenwoordigers van de huidige partijen én nieuwe kandidaat partijen laten zien wat hun programma is voor wat betreft alle onderwerpen waarover de Tweede Kamer zou moeten beslissen.

De PVV Geert Wilders heeft geen programma voor het TK2017; hij heeft het beperkt tot een soort van lijstje op een A4-tje, dat volgens hemzelf zelfs als A4-tje te uitvoerig was (want in zijn ogen is alles van meer dat 140 tekens te veel tekst). Hij zou daarmee oorspronkelijk in debat met Rutte en nog 2 partijleiders (een kleine selectie, dus). Toen RTL het plan ging wijzigen haakten Rutte en ook Wilders meteen af, want “afspraak is afspraak”. Daarna haakte hij ook af bij het Carré debat (want opnieuw boos op RTL) en zelfs zijn deelname aan een speciaal aan hem gewijde uitzending van Nieuwsuur. Een woordvoerder liet weten dat de PVV Geert Wilders heeft besloten “alleen maar dingen te doen die we leuk vinden en dit vinden we niet leuk”.
Geen zin! Ineens geldt dat “afspraak is afspraak” blijkbaar alleen als het meneer schikt. Hij is bang, paranoïde en laf. En dat zegt ons land te willen besturen. Hij kan niet eens een partij besturen dat maar 1 lid heeft!

De PVV Geert Wilders heeft in de 11 jaar van haar bestaan absoluut niets bereikt. Geert gaat niet meer op campagne, gaat niet meer in debat, geeft bij uitzondering interviews; als hij daar zin in heeft tenminste. Hij maakt pijnlijke “fouten” tijdens interviews en blokkeert vervolgens Twitter-accounts die dat als “vergissing” in twijfel trekken.
Ik wantrouw de peilingen, maar volgens de Peilingwijzer zou ongeveer 17% van de stemgerechtigden op de PVV Geert Wilders stemmen. Dat is natuurlijk erg veel, maar dat is niet bepaald “Het Volk” of “De Nederlanders”. Geen enkele partij wil met hem regeren (mocht het zover komen).

En zelf op Twitter, het enige platform dat Wilders nog gebruikt, maakt hij pijnlijke fouten. Vandaag schreef hij:


maar hij sukkelt zelfs daar achter de feiten aan, want hoogleraar sociologie Jan Willem Duyvendak constateert: ‘Nederland islamiseert niet, moslims vernederlandsen’.

Die laffe, bange, dyslectische diarreetwitteraar is het kwijt. Volgens mij heeft hij het eigenlijk al opgegeven.

Voor het geschiedenisboekje: Hier een foto van de laatste keer dat Geert in debat de bad ging.

Wilders in de bat

Geert Wilders in debat met jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *