Pokémon GO zombies

Toen ik gisteren vanuit mijn werk naar huis fietste, stond er een jongeman midden op het fietspad bij een tunneltje. Hij zag mij niet, maar tuurde naar zijn telefoon, die hij met gestrekte armen voor zich uit hield terwijl hij om zijn as draaide.
“O ja; Pokémon GO natuurlijk!”, dacht ik toen ik hem heelhuids was gepasseerd.

Een eind verder kwamen twee jongetjes uit de tegenovergestelde richting en stopten voor de ingang van een kantorengebouw. Ook zij staarden naar hun telefoon en draaiden rondjes om hun as. “Ze zitten hier niet, hoor!”, riep ik, in een poging om grappig te zijn. Daarop maakte één jongetje zich los van het schermpje en riep me woedend toe: “ECHT WEL, HOOR!“.

Arnhem en Xokum zijn zeker niet de enige plaatsen waar dit soort verschijnselen spelen. De door Nintendo uitverkoren bedrijven en buurten worden nu bezocht door deze Pokémon GO zombies. Soms tot overlast van de buitenstaanbders, maar vaak ook tot overlast van de zombies zelf. Meer PG-zombie nieuws hier.

pokemongo

In de Volkskrant schrijft Sander van Walsum dat het een zomer-bezigheid is; een buitenactiviteit voor de schoolvakantie, zoals bramen plukken of schelpen zoeken. Tegen de het eind van de vakantie zal de lol daar wel van af zijn.

Vandaag kwam ik onderweg een nieuw fenomeen tegen: Op het fietspad “reed” een ietwat gezette jongen op een hoverboard. Na mijn eerste verbazing dat het apparaat in staat was om zo’n massa voort te bewegen zag ik in de hand van de “bestuurder” een smartphone met -jawel!- Pokemon GO. Het kan dus altijd erger.

2 thoughts on “Pokémon GO zombies

  1. Chantal

    Een pokkeding is dat! Ik ben ook smartphone-liefhebster maar dit is er echt wel óver én levensgevaarlijk.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.