Billendouche

Fruttekoek   28 maart 2016   3 reacties op Billendouche

Ik kende ze nog niet, maar in Vietnam hebben werkelijk alle toiletten een bidetdouche of “shattaf”; een soort douchekop aan een slang die bedoeld is als alternatief voor toiletpapier na een toiletbezoek voor een grote boodschap.

Ik heb me niet gewaagd aan een test. Wat ik wel merkte is dat door de aanwezigheid van zo’n bidet douche de vloer van het toilet altijd nat was. Dat vereiste een behoorlijke handigheid om de afgezakte broek droog te houden. Verder details zal ik u besparen.

3 thoughts on “Billendouche

  1. Gnossie

    Klinkt behoorlijk vies, maar toevallig weet ik dat Aziaten ons juist vies vinden omdat we alleen papier op het toilet gebruiken. Gewoon regelmatig douchen lijkt mij de beste oplossing voor beide beschavingen.

    Reply
  2. jan krosenbrink

    Gnossie citeert de Aziaten heel goed, alleen papier kan echt niet concurreren met papier en daarna water in een fles. Mensen in Indonesie zijn op dat vlak al een eeuw lang meer proper dan hollanders. En, je aait een kind niet met je linkerhand over zijn bol

    Reply
  3. jan krosenbrink

    ja als je er vierentwintig uur overdoet om een reaktie te beoordelen is er voor mij maar een enkele konklusie: angsthazen leren niet, ik vind het niet meer verbazingwekkend dat je de douche niet hebt geprobeerd, toedeloe

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.