5 thoughts on “Goede voornemens

 1. Gnossie

  En dan is het engste vooroordeel nog buiten beschouwing gelaten, namelijk dat al die asielzoekers dieven en verkrachters zouden zijn. Het valt te vrezen dat mensen met zulke denkbeelden niet bevattelijk zijn voor welk argument dan ook. In ieder geval de beste wensen, Frut.

  Reply
 2. jefcooper

  Waar het om gaat is, dat als dit zo doorgaat, en niets wijst er op dat dat niet zo is, dat bovenop de 1.3 miljoen allochtonen die we al hebben er nog een miljoen bij komt.
  Dat gaat tot etnische conflicten leiden.
  De Islam van de ‘hoog opgeleide’ Syriers past niet bij ons.
  Als deze mensen onze sociale voorzieningen gaan krijgen maakt dat ons arm, het zal niet zomaar gepikt worden.
  Zowel in Engeland als in Duitsland gaan stemmen op dat je je niet zomaar het land met de beste sociale voorzieningen kan uitzoeken.
  Kijk eens bij Joop, waar een SP naïeveling de oren worden gewassen.
  Enig weerwoord heeft hij niet, behalve altruïstische prietpraat.

  Reply
  1. Fruttekoek Post author

   Beste Jef, In mijn persoonlijke beleving is er voor het overgrote deel van de vluchtelingen een serieuze en valide reden om te vluchten. De situatie in hun thuisland is dermate onveilig dat ze wel moeten. Door de stelselmatige bezuinigingen op vluchtelingenopvang in “de regio” is de situatie is de vluchtelingenkampen onleefbaar geworden. Tineke Ceelen en Femke Halsema waarschuwden in 2013 al voor de consequenties (http://www.viceversaonline.nl/2013/09/humanitaire-crisis-in-syrie-hulp-schiet-aan-alle-kanten-tekort/).
   Libanon en Turkije barsten al uit hun voegen wat vluchtelingenopvang betreft. Dus is het geheel begrijpelijk dat de vluchtelingen naar een land willen waar ze de beste kans hebben op een veilig en kansrijk bestaan. Ik zou in elk geval zeker hetzelfde doen, en ik denk veruit de meeste Nederlanders. Volgens mijn overtuiging hebben we een morele verplichting om mensen in nood te helpen (zie ook http://www.fruttekoek.nl/?p=914). Ik ben er best een beetje trots op dat Arnhem nu 3 AZC’s heeft, waarvan eentje sinds 1994.
   Vluchtelingen zijn ook geen homogene groep; het zijn gewoon een groot aantal individuen, elk met eigen karaktertrekken die je kunt tegenkomen bij elke andere groepen van elke soort.

   Wat betreft de statistieken: die liegen altijd; “If you torture the data long enough, it will confess” (R.H. Coase). Het CBS gebruikt de volgende definitie van het begrip “allochtoon”: “Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. […] Er wordt onderscheid gemaakt tussen personen die zelf in het buitenland zijn geboren (de eerste generatie) en personen die in Nederland zijn geboren (de tweede generatie). Ook wordt onderscheid gemaakt tussen westerse en niet-westerse allochtonen”. (http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begrippen/default.htm?ConceptID=37)
   In mijn familie komt een aantal allochtonen voor. Op mijn werk is ongeveer een kwart allochtoon. Ons koninklijk huis is geheel allochtoon, Geert Wilders en zijn vrouw zijn allochtoon.
   Het CBS houdt het op 21,7% allochtonen op 1-1-2015 (3.665.321 allochtonen en 13.235.405 autochtonen). 190.000 daarvan zijn Belgisch-Nederlander, 625.000 zijn Duits-Nederlander, 600.000 zijn Turks-Nederlander.
   Wat mij betreft is iedereen hier welkom. Ik vind het wel erg belangrijk dat nieuw landgenoten zo snel mogelijk de Nederlandse taal onder de knie krijgen en onze gebruiken leren kennen. Het is opvallend dat vooral veel van de Engelse allochtonen erg slecht Nederlands spreken en weinig moeite doen om te integreren.

   Reply
 3. jefcooper

  Je schrijft niets tegen mijn reactie.
  Kennelijk zijn we het dan over de inhoud daarvan eens.
  Dat mensen uit gebieden waar al jaren oorlog heerst weg willen, en dan vooral naar rijke landen met uitstekende opvang, ik kan het ze niet kwalijk nemen.
  Ook ik zie die morele verplichting tot hulp, het eerste wat de Europese landen zouden moeten doen is de VS duidelijk maken dat ze niet meer meedoen aan de destabilisatie van het Midden Oosten.
  Dan kunnen de verwoeste landen weer worden opgebouwd.
  Het tweede is opvang in de regio regelen.
  Het naar ons land halen van grote aantallen vluchtelingen gaat ook ons land destabiliseren, lonen gaan omlaag, het sociale stelsel zal verder worden afgebroken, etnische conflicten ontstaan, de Britten weten daar alles van.
  We schijnen nu 1.3 miljoen allochtonen te hebben, dwaas Diederik wil 200.000 vluchtelingen, met gezinshereniging iets van een miljoen.
  Twee miljoen PvdA stemmers kan die club mooi overeind houden, en misschien is ook Bilderberg blij, de VS van Europa komt dichterbij door de Europese culturen te ondermijnen.

  Ik heb van Merkel lange tijd niets begrepen.
  Totdat ik in een VS artikel over haar een uitspraak van Kohl tegenkwam ‘machtswellusteling’.
  De volgende hint was van Varoufakis, ‘Duitsland houdt de euro crisis in stand om de baas in Brussel te blijven’.
  Gister was de uitspraak van Merkel ‘vele landen hebben al geprofiteerd van immigratie’.
  Ze zal op de VS doelen, tweede helft 19e eeuw, en daarna.
  De grote toestroom van immigranten deed de lonen dalen, maakte rijke Amerikanen steenrijk, en van de VS en wereldmacht.
  Merkel zei dus niet ‘de BURGERS van vele landen profiteerden van immigratie’.
  Of de immigranten profiteerden, sommige wel, hoewel ik veel mensen ken die de VS kennen en absoluut niet in dat land willen wonen.
  Die kant lijkt het hier dus helaas ook op te gaan.

  Reply
  1. Fruttekoek Post author

   Nederland kent een rijke geschiedenis van immigratie wat in het algemeen voor de welvaart van zowel de immigranten als de Nederlanders gunstig uitpakte (https://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratie_in_Nederland).
   http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/ meldt “Naar schatting 98% van de Nederlanders heeft buitenlandse voorouders”. Onze samenleving is dus per definitie multi-cultureel. Wat mij betreft is dat een groot goed.
   Wat etnische conflicten betreft; daarop hebben de Engelsen bepaald geen patent; die zien we in veel landen terug; in de USA, in de EU, maar ook in de landen van “de regio” waar de slachtoffers van diezelfde conflicten moeten worden opgevangen.
   Helmut Kohl heeft alle recht om van Merkel te vinden wat hij wil, maar hij heeft zelf niet bepaald recht van spreken, gezien zijn persoonlijke geschiedenis.
   Los van dat alles blijf ik er van overtuigd dat mensen in nood geholpen moeten worden, en dat de Nederlandse samenleving nog genoeg mogelijkheden biedt om dat te doen.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.